Werkbank met onderkast (model B)
Houten Werkbank met onderkast

Houten werkbank model B is uitgevoerd als meubelmakerswerkbank en derhalve voorzien van een gereedschapbak en hoekbankschroef. De werkbank is uitgevoerd in zwaar FSC gekwalificeerd Beuken en is daardoor geschikt voor professioneel gebruik.Deze bijzonder zware en stabiele houten werkbank is uitgevoerd als een meubelmakerswerkbank en is dus voorzien van een gereedschapbak voor het afleggen van klein gereedschap en heeft een hoekbankschroef voor het stevig klemmen van grotere stukken. Door zijn uitermate robuuste constructie, degelijke klemmen en grote eigen gewicht is deze bank dan ook geschikt voor professioneel gebruik. 

De werkbank is in deze uitvoering (model B) voorzien van een praktische onderkast die deels met een slot afsluitbaar is voor het opbergen van gereedschappen en materialen. Voordeel  van het onder de bank opbergen van uw gereedschappen en materialen is niet alleen dat u alles prettig bij de hand heeft maar zorgt er daarnaast ook vanzelf voor dat de bank nóg zwaarder en stabieler wordt dan hij van zichzelf al is.

 

Houten werkbank model B is uitgevoerd als meubelmakerswerkbank en is dus voorzien van een gereedschapbak om gereedschap af te leggen en een robuuste hoekbankschroef.De gegevens van deze professionele houten werkbank zijn als volgt:

 • Materiaal werkbank: Massief Beuken
 • Materiaal onderkast: geplastificeerd spaanplaat
 • Lengte blad exclusief bankschroef: 1900 mm
 • Diepte blad exclusief bankschroef: 600 mm
 • Hoogte: 860 mm
 • Dikte blad: 38 mm
 • Hoogte rand: 115 mm
 • Gewicht: 114 kg

 

Deze werkbank wordt standaard geleverd inclusief:

 • 1 timmermansbankschroef
 • 1 meubelmakers- of hoekbankschroef
 • 2 bankhaken
 • Onderkast met 2 vakken en een afsluitbare kast

 

Opmerkingen:

 • Deze werkbank wordt gedemonteerd geleverd in één doos van circa 20 x 67 x 220 cm en één doos van circa 9 x 50 x 142 cm. .
 • Om de bank zo lang mogelijk mooi te houden adviseren we u om de bank voor gebruik en als periodiek onderhoud te voorzien van een aantal lagen Tungolie.

 

Klik op deze link om de montage-instructies voor dit model  werkbank te openen in PDF-formaat.

Klik op deze link om de montage-instructies voor de onderkast te openen in PDF-formaat.

Voor wie liever een houten werkbank zónder onderkast heeft, hebben we hetzelfde model maar dan met een lade in het onderstel. Alle details van dit model A bereikt u door hier te klikken. 

!

Werkbank model B (inclusief onderkast)

Professionele meubelmakerswerkbank met onderkast

 

Bezorgkosten meubelmakerswerkbank(en)

Voeg deze optie aan uw winkelmandje toe als u de werkbank(en) wilt laten bezorgen.

Vanwege het gewicht en de afmetingen worden de werkbanken op een pallet en met een transporteur verzonden.

Bij bestelling van meerdere werkbanken van dit type worden de bezorgkosten slechts 1 maal berekend. indien u 3 werkbanken van dit type besteld die u wilt laten bezorgen kiest u dus bij de werkbanken als aantal 3 en bij de bezorgkosten als aantal 1.

U kunt de werkbank(en) op afspraak ook zelf afhalen in Groot-Ammers. 

 

Verbeterde Houtolie / Tung olie

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

 • Breng de olie dun aan met een kwast.
 • Laat ongeveer een half uur intrekken.
 • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
 • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
 • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliën van deCokerije? Kijk dan op http://www.hout-olie.nl/contents/nl/d330_houtolie.html

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg