Werkbank met lade (model A)
Houten Werkbank met lade

Houten werkbank model A is uitgevoerd als meubelmakerswerkbank en derhalve voorzien van een gereedschapbak en hoekbankschroef. De werkbank is uitgevoerd in zwaar FSC gekwalificeerd Beuken en is daardoor geschikt voor professioneel gebruik. Werkbank te koop

Werkbank te koop. Deze bijzonder zware en stabiele houten werkbank is uitgevoerd als een meubelmakerswerkbank en is dus voorzien van een gereedschapbak voor het afleggen van gereedschap en een hoekbankschroef om werkstukken perfect te kunnen klemmen.  Door zijn uitermate robuuste constructie, degelijke klemmen en grote eigen gewicht is deze bank dan ook geschikt voor professioneel gebruik. 

De werkbank is in deze uitvoering (model A) voorzien van een handige lade voor het opbergen van kleine gereedschappen, bankhaken en dergelijke  

 

De gegevens van deze professionele houten werkbank zijn als volgt:

 • Werkbank Model A is uitgevoerd als meubelmakerswerkbank en is dus voorzien van een gereedschapbak om gereedschap af te leggen en een robuuste hoekbankschroef.Materiaal: Massief Beuken
 • Lengte blad exclusief bankschroef: 1900 mm
 • Diepte blad exclusief bankschroef: 600 mm
 • Hoogte: 860 mm
 • Dikte blad: 38 mm
 • Hoogte rand: 115 mm
 • Gewicht: 85 kg

 

Deze werkbank wordt standaard geleverd inclusief:

 • 1 timmermansbankschroef
 • 1 Meubelmakers- of hoekbankschroef
 • 2 bankhaken

 

Opmerkingen:

 • Deze werkbank wordt gedemonteerd geleverd in een doos van circa 20 x 67 x 220 cm.
 • Om de bank zo lang mogelijk mooi te houden adviseren we u om de bank voor gebruik en als periodiek onderhoud te voorzien van een aantal lagen Tungolie.

 

Klik op deze link om de montage-instructies voor dit model te openen in PDF-formaat.

 

Voor wie liever een houten werkbank mét onderkast heeft, hebben we hetzelfde model maar dan met een praktische opbergkast in het onderstel. Deze onderkast is deels open en deels middels een sleutel afsluitbaar zodat hierin zowel gereedschap als materialen kunnen worden opgeborgen. De werkplaats blijft hierdoor opgeruimd en het gewicht neemt nog verder toe waardoor deze ook nóg stabieler wordt. Alle details van dit model B bereikt u door hier te klikken. 

 

Is een nieuwe bank nog niet helemaal haalbaar? Kijk dan ook eens in onze rubriek "Gebruikte Werkbank te koop" naar het aanbod van gebruikte werkbanken. U kunt in die rubriek ook zelf gratis adverteren als u een in goede staat verkerende houten werkbank te koop aan wil bieden. Stuur ons eenvoudig alle gegevens en wij verzorgen de opname van uw werkbank op onze site. Helemaal gratis. Wel houden we ons het recht voor om alleen advertenties voor serieuze werkbanken op te nemen. Kachelhout wordt uiteraard niet geplaatst...

!
werkbank model A

Werkbank model A

Werkbank model A

 

Bezorgkosten meubelmakerswerkbank(en)

Voeg deze optie aan uw winkelmandje toe als u de werkbank(en) wilt laten bezorgen.

Vanwege het gewicht en de afmetingen worden de werkbanken op een pallet en met een transporteur verzonden.

Bij bestelling van meerdere werkbanken van dit type worden de bezorgkosten slechts 1 maal berekend. indien u 3 werkbanken van dit type besteld die u wilt laten bezorgen kiest u dus bij de werkbanken als aantal 3 en bij de bezorgkosten als aantal 1.

U kunt de werkbank(en) op afspraak ook zelf afhalen in Groot-Ammers. 

 

Verbeterde Houtolie / Tung olie

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

 • Breng de olie dun aan met een kwast.
 • Laat ongeveer een half uur intrekken.
 • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
 • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
 • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliën van deCokerije? Kijk dan op http://www.hout-olie.nl/contents/nl/d330_houtolie.html

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg 

Werkbank te koop