Werkbank bouw tekening

Wilt u zelf uw werkbank bouwen?

Wie zelf een werkbank bouwtekening wil maken vind in dit boek allerlei leuke ideetjes, wetenswaardigheden en verslagen van anderen die zelf een werkbank bouwden omdat ze er een specifieke toepassing voor hadden. Wie denkt zelf tegen lagere kosten een werkbank van dezelfde kwaliteit als op deze site beschreven te kunnen bouwen zal helaas bedrogen uitkomen maar wei het gewoon leuk vindt om zijn eigen werkbank te bouwen heeft natuurlijk wel groot gelijk.

Er zijn op het internet allerlei plannen te vinden die vaak zowel een materiaalstaat als een werkbank bouw tekening bevatten en ook zijn er over dit onderwerp een aantal leuke (Engelstalige) boeken geschreven. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens naar het boek "The Workbench, a complete guide to creating your perfect bench" van Lon Schleining. Wie dus even rustig Googled kan ongetwijfeld een bouwtekening en alle informatie daarvoor vinden maar zal voor het bouwen van eenzelfde kwaliteit werkbank:

  • duurder uit zijn,
  • over de nodige apparatuur moeten beschikken om de bank te kunnen maken (vlak/vandiktebank, formaatzaag, breedbandschuurmachine, gatensteekmachine en dergelijke)
  • of heel veel tijd over moeten hebben naast het bouwen van de projecten waar het eigenlijk om te doen was...

 

Voor wie er toch graag zelf mee aan de slag wil kunnen we natuurlijk ook de toebehoren leveren om uw bank volledig naar wens te maken.

 

Goedkoper een werkbank van dezelfde kwaliteit bouwen is niet mogelijk maar het is natuurlijk wél leuker als u de tijd en middelen heeft om daarmee aan de slag te gaan.