Onderdelen & toebehoren

Op zoek naar een kleine of een grote bankschroef, een set wielen of een wringstok?

Zelf een werkbank maken? Kijk dan hier voor losse bankschroeven en overige toebehoren.Wie zelf een werkbank wil (ver-)maken heeft daarvoor natuurlijk "ijzerwerk" nodig zoals bijvoorbeeld bankschroeven. Op deze pagina vindt u daarom de benodigdheden om zelf aan de slag te gaan.

U kunt daarbij onder andere kiezen uit een middelzware bankschroef voor het iets lichtere werk of een zware bankschroef voor de professionele werkbank. Wie zijn werkbank eenvoudig wil kunnen  verplaatsen, voorziet deze van een set van 4 blokkeerbare wielen om zo de werkbank eenvoudig van locatie te kunnen wijzigen zonder veel in te hoeven leveren op het gebied van stabiliteit. Bijkomend voordeel voor veel mensen is dat de werkbank door het monteren van de wielen ook iets hoger door wordt.

Wie behalve naar materialen ook op zoek is naar informatie om een eigen werkbank te bouwen kan een kijkje nemen onder de menu-optie "werkbank bouw tekening" waar onder andere een leuk boek vermeld staat met tal van tips en trucs voor het bouwen van een eigen werkbank...

 

Tevens vindt u op deze pagina een aantal producten in de aanbieding. Gewoon omdat ze uit het assortiment gaan, omdat ze overtollig zijn of omdat er een kleine schade aan is. Doe er uw voordeel mee!

!

Aanbieding: 2 stuks onderkast model Z

2 Onderkasten voor model Z (maximaal 2 per tafel). Deze kasten worden voortaan direct vanuit de fabriek geleverd zodat we ons magazijn aan het leegruimen zijn.

Daarom nu de mogelijkheid om deze 2 nieuwe kasten zelf af te halen in Wissenkerke (Zeeland) voor slechts € 275,00 exclusief btw.

Aanbieding: Opruiming onderkast Pro-1

Deze onderkast is uit het assortiment. Daarom nu de laatste zelf afhalen in Wissenkerke voor slechts € 100,00 in plaats van de normale prijs van € 180,00.

Dit type kast past onder de professionele werkbanken.

Aanbieding: Onderkast Hobby-1

Deze kast wordt voortaan direct vanuit de fabriek verzonden in combinatie met nieuwe werkbanken. Daarom ruimen we ons magazijn op en is deze laatste kast nu af te halen in Wissenkerke voor slechts € 75,00 exclusief btw in plaats van de normale € 130,00.

Ronde Bankhaken, set van 2

Bankhaken worden gebruikt om snel en eenvoudig werkstukken te klemmen.

Deze ronde bankhaken zijn bedoeld van gaten van 19 of 20 mm. Ze worden geleverd per set van 2 stuks en hebben een schacht van circa 18,5 x 51 mm en een kop van 30 x 15 mm.

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg 

De montageplaat is 80 x 105 mm groot.

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

  • Breng de olie dun aan met een kwast.
  • Laat ongeveer een half uur intrekken.
  • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
  • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
  • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliën van deCokerije? Kijk dan hier.

Bankschroeven