Nooitgedagt werkbank

nooitgedacht werkbank

Wie een Nooitgedagt werkbank zoekt kan tegenwoordig lang zoeken omdat het Friese bedrijf reeds vele jaren geleden failliet is gegaan en er dus al heel lang geen Nooitgedagt producten meer worden gemaakt.U zocht een Nooitgedagt werkbank. Helaas is de firma Nooitgedagt uit IJlst reeds vele jaren geleden gestopt met het maken van werkbanken. Hoewel er soms zelfs nog mensen werkbanken op de markt brengen waarvan ze beweren dat die door de firma Nooitgedagt gemaakt worden is dat dus helaas niet meer het geval. Een echte Nooitgedagt werkbank is dan ook niet meer nieuw te koop.

Onze werkbanken zijn echter van dezelfde kwaliteit, zo niet nog beter dan de werkbanken die ooit door het roemruchte bedrijf op de markt gebracht werden zodat we u graag uit nodigen een kijkje te nemen op deze website.

De werkbank die het meest lijkt op de Nooitgedagt werkbank zoals velen zich die voorstellen is meubelmakerswerkbank model Premium 1 waarvan u de details kunt vinden door op deze link te klikken.

!

Meubelmakerswerkbank Premium 2100

Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF GRATIS VERZENDING.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter enkele weken.
 • Al onze werkbanken worden op bestelling gemaakt en kunnen om die reden niet worden geretourneerd.

Meubelmakerswerkbank Premium 2100 met onderkast Pro-2

Werkbank Premium 2100 maar dan voorzien van de Deluxe onderkast Pro-2 met 4 laden en een groot, afsluitbaar opbergvak met 2 deuren. Het opbergvak is tevens voorzien van een legplank.

Let op:

 • Deze prijs is INCLUSIEF GRATIS VERZENDING.
 • Dit model wordt rechtstreeks vanuit onze fabriek naar u verzonden. De levertijd is daardoor normaliter enkele weken.
 • Al onze werkbanken worden op bestelling gemaakt en kunnen om die reden niet worden geretourneerd.

Verbeterde Houtolie, 1 liter

Wie zuinig is op zijn werkbank zorgt ervoor dat deze goed beschermd wordt.

Door de werkbank direct na montage en als periodiek onderhoud van een aantal lagen Verbeterde Houtolie te voorzien voorkomt u dat vocht  en stof uw werkbank snel een "gebruikt" uiterlijk geven. Deze bescherming zorgt er tevens voor dat de werkbank zich rustiger aan wisselende temperaturen en luchtvochtigheid aan kan passen waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Werkwijze is als volgt:

 • Breng de olie dun aan met een kwast.
 • Laat ongeveer een half uur intrekken.
 • Veeg de dan nog op het oppervlak aanwezige olie weg met schone, droge doeken.
 • Laat de doeken uitgespreid drogen of dompel ze in een bak water om broei (gevaar voor spontane ontbranding) te voorkomen.
 • Herhaal deze behandeling een aantal dagen tot het hout volledig verzadigd is en niets meer op neemt.

 

Meer weten over Verbeterde Houtolie of de andere ambachtelijke oliƫn van deCokerije? Kijk dan hier.

Wielenset

Wie zijn werkbank makkelijk wil kunnen verplaatsen monteert eenvoudig deze wielenset onder de poten van de bank. De set bestaat uit 4 de zwenkwielen zodat de bank daarmee heel eenvoudig in iedere richting verplaatst kan worden.

Doordat alle 4 de wielen vastgezet kunnen worden blijft de werkbank toch stabiel. Tijdens het vastzetten wordt niet alleen het wiel zelf maar ook de draaikrans geblokkeerd waardoor de wielen niet kunnen rijden maar ook niet kunnen draaien om zo een stabiel geheel te vormen.

De hoogte van de wielen is ongeveer 13 cm zodat de werkbank door het monteren ervan ook circa 13 cm hoger komt te staan.

Het draagvermogen van ieder wiel afzonderlijk is 150 kg 

De montageplaat is 80 x 105 mm groot.