Hout werkbank

Wie een houten werkbank zoekt is op deze site op het juiste adres.

Hier vindt u een hout werkbank voor ieder vakgebied!U vindt hier namelijk zowel allerlei soorten timmermanswerkbanken als ook meubelmakerswerkbanken en natuurlijk ook houten werktafels voor scholen waar meerdere studenten tegelijk aan kunnen werken. Tot slot hebben we natuurlijk ook een kinderwerkbank en zelfs een opklapbare werkbank voor wie wat minder ruimte heeft. Kijk dus rustig rond en neem gerust contact op als u vragen heeft. 

Wat de kenmerken van de verschillende types werkbanken zijn? We zetten het graag voor u op een rijtje...

Een hout werkbank voor een timmerman heeft een vlak blad

 

Timmermanswerkbanken zijn houten werkbanken met een vlak blad en gewone bankschroeven. Het blad is dus volledig plat en bevat geen vak voor het neerleggen van gereedschap. Over het algemeen zijn timmermanswerkbanken ook wat lichter uitgevoerd dan de zogenaamde Meubelmakerswerkbanken. Onze timmermanswerkbanken zijn voorzien van twee dezelfde bankschroeven, één aan de voorzijde en één aan de kopse kant. Met behulp van de meegeleverde bankhaken en de bankschroeven kunnen werkstukken eenvoudig worden opgespannen.

 

Een meubelmakerswerkbank heeft een gereedschapbak en een hoekbankschroefMeubelmakerswerkbanken zijn werkbanken met meer mogelijkheden dan de timmermanswerkbanken. Zo bevat een meubelmakerswerkbank altijd een gereedschapbak aan de achterzijde van het blad waar kleine gereedschappen en werkstukjes veilig in opgeborgen kunnen worden zonder dat de kans bestaat dat ze op de grond vallen. Meubelmakerswerkbanken zijn zoals gezegd over het algemeen zwaarder uitgevoerd dan timmermanswerkbanken en bevatten naast een gewone bankschroef ook altijd een zogenaamde hoekbankschroef. Met een hoekbankschroef kan meer kracht gezet worden dan met een normale bankschroef wat voor veel lijmwerk prettig is.

 

Een hout werkbank voor school kan uitgevoerd zijn als 2-persoons of zoals hier 4-persoons uitvoeringWerktafels voor scholen hebben we in 2 soorten, namelijk een werktafel voor 2 personen en een werktafel waar 4 studenten tegelijk aan kunnen werken. Het model voor 2 personen heeft een vaste gereedschapbak, bij het model voor 4 personen kunt u kiezen of u het midden van de tafel vlak wilt hebben of dat u daar een ondiepe gereedschapbak wilt hebben. Het middenstuk is namelijk eenvoudig om te draaien.

 

 

 

Onze kinderwerkbank is eigenlijk gewoon het kleine broertje van de timmermanswerkbank en bovendien in hoogte verstelbaar zodat dit type werkbank met de kleine houtbewerktjes mee kan groeien.

 

De opklapbare werkbank hout is lekker stevig en stabiel en toch eenvoudig in te klappenDe opklapbare werkbank is reuze handig voor wie wat minder ruimte heeft. Bij dat type werkbank kunt u overdag prettig klussen terwijl 's avond toch gewoon de fietsen of de auto in de garage kunnen.